03【好题精选】阅读单选 2023年九年级下学期英语专题周周练(第一期)(江苏南通)(含解析)
03:【好题精选】阅读单选 -2023年九年级下学期英语专题周周练(第一期)(江苏南通)
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
一、阅读单选(共0分)
Farmhouse Family Dinners
Turn Sunday night meals into lifelong memories
By The Editors of Taste of Home
Published by trusted media brands, Inc., Taste of Home
Buy from:
CHAPTERS
Starters
Salads & Breads
Side Dishes
Entrees
Desserts
Sunday-Dinner Menu Planner
200+ Recipes. From classic pot pies to crispy fried chicken, you’ll find them within the pages of this beautiful book, as well as home-baked breads and biscuits, and desserts that cap off any meal deliciously.
Hundreds of Color Photos. Featuring the beautiful photography you’ve come to expect from Taste of Home, this truly is a book you’ll hand down for generations to come.
Sunday-Dinner Stories. Read heartwarming, enjoyable and thought-provoking stories from around the dinner table as shared by other home cooks.
Handy Menu Planner. Want to prepare a Sunday dinner but aren’t sure where to begin Turn to this at-a-glance planner for complete menus.
1.What is this web page trying to sell
A.Family dinners. B.Delicious meals. C.A cookbook. D.A storybook.
2.What do we know about Taste of Home
A.It is a restaurant. B.It is a media company. C.It has 6 chapters. D.It belongs to Amazon.
3.What might be used to fill in the blank “ ” best summarizing the last 4 paragraphs
A.SELLING POINTS. B.LIFE SUGGESTIONS.
C.REQUIREMENTS. D.INSTRUCTIONS.
Avoid Giving Certain Flowers in RussiaBe careful when giving flowers to your friend or a business partner in Russia. Yellow flowers mean trick or a relationship break-up. No red carnation (康乃馨), too. Traditionally, red carnations have something to do with death.
Don’t Show up on Time in VenezuelaIn Venezuela if you are invited over to someone’s home for a meal, it’s suggested that you arrive 10 to 15 minutes later than the planned time. Being early or on time is viewed as being rude there.
Always Use a Knife and Fork in NorwayIn Norway, table manners are extremely important. Most meals, including sandwiches, are eaten using knives and forks.
Skip the Tab in TurkeyWhen doing business in Turkey, it’s the custom for your host to pay for your meal. Requests to split (平摊) the bill will be viewed as a polite way but won’t be accepted. If you would like to pay your share, Turks suggest inviting your host to a follow-up meal.
4.If your friend invites you to her home at 5 p.m. in Venezuela, you’d better arrive at ________.A.4:10 p.m. B.4:45 p.m. C.5:00 p.m. D.5:13 p.m.
5.According to the texts, which country extremely values table manners
A.Russia. B.Venezuela. C.Norway. D.Turkey.
6.Which column (栏目) of a magazine do these texts probably come from
A.Health. B.Culture. C.Education. D.Environment.
Home Forum Blogs Feedback
I’m in trouble. Last week, we had a football match, and we were lost. We played well, but one teammate didn’t do his best, I think. It was like he wasn’t even on the court! Disappointed by his behaviour, I said all this to my best friend. But he told everyone else what I’d said. I’m really angry with my friend. What should I say to him And should I say anything at all to my teammate
Reply There is an old American saying, “Loose lips sink ships.” This means that if you speak too much about something, especially to people who you don’t know so well, it’ll cause all kinds of trouble. Maybe now you’re in this situation. Forget all these unhappy things.Like 13
Reply Perhaps most importantly, think about your own behaviour. When filled with anger, you would say whatever comes to your mind. You might hurt others. Take a deep breath, calm down, and always remember: think first, speak later. Like 11
Reply In my view(观点), you should do what your parents ask. They’re much older than you and you should respect them. It’s their house you live in and their money you spend!Like 10
Reply Here’s what you need to do. First, apologize to your teammate. Have a chat with him, and tell him directly and honestly that you were talking without thinking. Then tell your friend you’re angry with him for repeating what you said and making the situation worse, but you hope your friendship will move on.Like 10
7.Tony posted his problems on the forum in order to ________.A.get help from others B.discuss the match
C.show football match’s result D.catch his teammate’s attention
8.Which is Lingling’s view according to the text
A.It’s polite of you to apologize in time.
B.It’s important to ask your parents for help.
C.It’s necessary to say whatever comes to your mind.
D.It’s helpful to keep calm when you’re angry.
9.Whose reply is not relevant(关联) to Tony’s problems
A.Betty’s. B.Daming’s. C.Lingling’s. D.Ms Li’s.
China is a country with a long history. This history has left us with many cultural relics(文物). A CCTV program about cultural relics is now popular. It may give you a new way to enjoy them.
The show is called National Treasure. It shows 27 treasures from nine museums across China. The show uses high-tech(高科技)methods to show us the relics. There is an IMAX-sized LED screen on a stage. It shows the treasures in detail.
More importantly, the show doesn’t just tell the stories and history behind the treasures. It lets famous actors play out these stories on stage. For example, Emperor Qianlong wanted to make a big vase. The vase had as many as 17 different kinds of glaze(釉). In a dream, he talked about this idea with two artists and his father, Emperor Yongzheng. But they didn’t like Oianlong’s idea and thought he knew little about art. They liked a simpler style. Qianlong felt annoyed. But he managed to explain that the vase could show the greatness of his time. Because of its funny lines and time-travel plot(情节), people have enjoyed this show very much. Actor Wang Kai played Emperor Qianlong. Fans made lots of memes(表情包)of him after seeing the show and they often show them to their friends while chatting.
The aim of this show, according to its director Yu Lei, is to make national treasures come “alive”. It seems that they did it.
10.How many treasures does National Treasure show
A.24 B.9 C.27 D.17
11.What does the underlined word annoyed in Paragraph 3 mean
A.happy B.angry C.curious D.shy
12.What can we learn from paragraph 2 and 3
A.Wang Kai didn’t act well.
B.The treasures are all from the Palace Museum.
C.Qianlong followed his own ideas.
D.Only high-tech methods make the treasures come “alive”.
13.What can we infer(推断)from the passage
A.The show was a big success.
B.Yu Lei is a famous new director.
C.National Treasure won many awards.
D.The show doesn’t tell the stories and history behind the treasures.
Visiting outer space is still a far dream for anyone who isn’t an astronaut, but a day trip to the stars is already open for people to order!
A new company, Space Perspective, is planning tests with passengers. It has big plans to run up to 500 flights from different places across the USA by 2024. If successful, reaching the outer side of space could be as easy as flying abroad in a few years’ time. The plan will be for spacemen and up to eight passengers to travel in Neptune, a capsule(太空舱)tied to a balloon, the size of a football field.
They will move slowly upwards right to the side of space, 30 km away from the Earth. There, space tourists will be able to look back at the Earth and out to dark space and the sight of millions of stars. Although the price is yet to be fixed, the expensive flight, which will take six hours, is likely to cost over £100, 000. Because the capsule remains within the Earth’s atmosphere(大气层), no special clothing or training are needed. It means that older people or those with health problems will be included.
One problem may be the method of landing back on the Earth. The balloon moves back down from space until it falls down in the sea. Passengers, spacemen, capsule and balloon are then gotten back by ship.
Now Neptune faces competition from the Stratollite, a balloon being developed by a company called World View Enterprises, while the super-rich Richard Branson, Jeff Bezos and Elon Musk are all pouring money into developing business on space flying machines. The advantage of the balloon is that it will be cheaper than a space plane or rocket.
Space travel may soon be a reality(现实), but how visitors get there is still a very open question.
14.We can see from the passage that Space Perspective ________.
A.has completed over 500 tests B.makes it easier for us to fly abroad
C.has quite a long history D.wants to use Neptune to carry people
15.According to Space Perspective’s plan, space tourists ________.
A.can watch the Earth from space B.will land back on the ground
C.should wear special clothing D.must keep in good health
16.The writer implies(暗示)in the passage that ________.
A.there will be only four ways for visitors to reach space
B.the Stratollite is popular with space passengers
C.the race to get tourists into space is becoming hot
D.Richard, Jeff and Elon are all short of money
17.The passage can usually be read in the part of ________ in a newspaper.
A.Culture B.Science C.Health D.Business
Jason and his father were going to the grocery store by car to pick up some apples. It had been an unusual day. The sky was dark but there were few clouds. As they drove up the street, there started to be a rumbling(隆隆的) sound heard across the ground.
Jason’s father immediately realized that a tornado(龙卷风) was coming. He stopped the car and told Jason to get out immediately. Jason and his father got out of the car and made their way to the closest building. By this time the wind was blowing harder, and it was hard to see or hear. Debris was falling all over the place. Jason couldn’t see his dad any more. He also realized that he wasn’t getting to the building fast enough. He was afraid he would be picked up by the wind and thrown into the air.
As he made his way towards the building, he noticed a field to his right. He could see an irrigation ditch(灌溉渠). In a panic, he scrambled(爬) to the ditch and lay flat on the ground. More debris and objects flew overhead. His heart was beating hard, and he was nervous. He had never been in a tornado before.
After a while, the winds died down and the loud roaring sound was gone. Jason slowly lifted his head and nervously looked around. What he saw was a great mess. Jason could hardly recognize the buildings in front of him because of all the damage.
He stood up and with shaky legs walked to the building. Once there, he pushed the door open and went inside. It was a public building owned by the city. It was empty, but Jason could hear noises further inside. He walked into the large room and saw his dad. He ran across the room and gave him a big hug.
“Jason! How are you I’ve been worried sick about you!” said his father. “I couldn’t find you anywhere!”
Jason breathed a sigh of a relief and sat down. He did have a story to tell!
18.From Paragraph 1, we can get the ________ of the story.
A.development B.climax (most exciting part) C.background D.ending
19.Which of the following is the right order according to the passage
① Jason nervously looked around from the irrigation ditch.
② Jason ran across the room and gave his father a big hug.
③ Jason got out of the car.
④ Jason noticed a field to his right.
A.②①③④ B.④①②③ C.③①②④ D.③④①②
20.The underlined word “Debris” in Paragraph 2 probably means ________.
A.broken pieces B.parts of the tornado C.apple pies D.drop of rain
21.The story tells us that when we are in danger, ________.
A.we should wait patiently until help comes
B.we should be quick-thinking and believe in ourselves
C.we should work hard to make our dreams come true
D.we should be brave enough to change nature
Have you ever seen a car without a driver It sounds crazy, but these computer-driven driverless cars will soon be filling roads near panies like Google and Tesla have been designing and testing these cars, and they just need to see if they value for money, work out insurance (保险) issues, and run final tests to check if they can run alongside human-driven cars on the road.
So how do they work The cars have sensors (感应器) all around which can find other cars and objects on the road. Sensors on the wheels also help when parking, so the car knows how far it is from the outside of the road or other parked cars. Road signs are read by camera, and satellite navigation systems are used, so the car knows how to get where you want to go. All you have to do is to type in the address! Finally, a central computer system takes in all the information that it receives from the sensors and cameras and works out when to speed up, stop and turn.
Sound like your idea of heaven (天堂) Sitting back, looking out of the windows and even watching a film or reading a book while “driving” would be possible with this new technology. You wouldn’t have to worry about remembering directions to where you’re going. In addition, computers would be better drivers than humans—they would obey the speed limit and have quicker action when in dangerous situations.
However, there are many disadvantages of driverless puters would have difficulties making ethical (道德的) decisions: If a child ran into the road, would the computer choose to hit the child or change the direction suddenly and potentially kill the car’s passengers Moreover, I personally find driving fun—I’d miss driving a car myself. There would also be many other decisions to be made: Should children, or drunk people, be allowed in a driverless car by themselves Or would there need to be a person with a driving license in the car at all times
Although being driven around by a machine would perhaps mean that no one needs a driving license, and saving money for everyone, many people would be put out of a job when driverless cars appear. Bus, taxi and train drivers as well as driving instructors would be made unnecessary.
I’m not certain if I’d want a driverless car, but it’s only a matter of time before they’ll become more affordable and common on our roads.
22.When using a driverless car, you need only ________.
A.put the address into the computer B.read the road signs carefully
C.check the cameras D.remember the directions
23.What can we know from the passage
A.The writer is looking forward to having a driverless car.
B.More things should be thought about before driverless cars go on roads.
C.Driverless cars will cause more accidents.
D.Driverless cars can know where to go and stop and make ethical decisions.
24.The underlined word “potentially” in Paragraph 4 means ________.
A.successfully B.especially C.probably D.naturally
25.Which of the following would be the best title for the passage
A.Driverless cars: Are they your favorite B.Driverless cars: A model of science.
C.Driverless cars: Are you ready for them D.Driverless cars: Just enjoy them
It was a dark autumn night. The old banker was walking up and down his study and remembering how, one autumn evening fifteen years before, he had given a party.
There had been many clever men, and they had talked of capital punishment. Among the guests was a young lawyer, a young man of twenty-five. When asked, he said, “If I have to choose between the death penalty (死刑) and imprisonment (监禁) for life, I would certainly choose the second. It’s better to live somehow than not to live at all.”
The banker struck the table with his fist and shouted at the young man, “It’s not true! I’ll bet you two million—you wouldn’t stay in a prison even for five years.”
“If you mean it seriously,” said the young man, “I’ll take the bet, but I would stay not five but fifteen years.”
“Fifteen Done!” cried the banker, “Gentlemen. I stake (下注) two million!”
“Agreed! ▲ ” said the young man. And this wild, senseless bet was carried out!
And now the banker, walking to and from, asked himself, “What is the object of that bet What is the good of that man’s losing fifteen years of his life and my throwing away two million ” Then he remembered what followed that evening. It was decided that the young man should spend the years of his imprisonment under the strictest supervision, in a tiny room in the banker’s house. He shouldn’t be free to go out, to see human beings, or to hear the human voice. He was only allowed to have some books. The agreement restricted the young man there exactly fifteen years. The slightest attempt on his part to break the rules—if only two minutes before the end—the banker wouldn’t pay him the two million.
For the first year, the prisoner suffered from loneliness and hopelessness very seriously. The books he sent for were love novels, fantastic stories, and so on. In the second year, the prisoner asked only for the classics. In the fifth year, he didn’t read books. More than once could he be heard crying. In the sixth year, the prisoner began studying languages, philosophy, and history. In the last two years, the prisoner read a large number of books. At one time he was busy with the natural sciences, then he would ask for Byron and Shakespeare.
The old banker remembered all this, and thought, “Tomorrow at twelve o’clock he’ll regain his freedom, and I should pay him two million. If I do pay him, it’s all over with me.” Fifteen years before, his millions had been beyond his imagination; now he was in great debt (债务).
“Cursed bet!” cried the old man, “The only way out for me is that the man should die.”
The clock had just struck three. The banker felt his way in the darkness into the tiny room. He struck a match. Not a person was there! Only a letter! A letter from the prisoner!
“Tomorrow at twelve o’clock I’ll regain my freedom. For fifteen years I have studied hard. Your books gave me wisdom...To prove to you in action how I despise (鄙视) all that you live by, I announce that I give up the two million, which I once dreamed of as paradise (天堂) and which now I despise. Therefore I shall go out from here five minutes before the end of my 15 years as a prisoner, and so break the agreement...”
26.Why was the old banker walking up and down his study at a dark autumn night
A.He couldn’t wait to see the young lawyer.
B.He was too excited about the result of the bet.
C.He was worried that the young man would run away.
D.He feared he would lose a lot of money in the end.
27.Which of the following would be the most suitable for ▲
A.You bet your freedom and I bet my millions!
B.You stake your millions and I stake my life!
C.You stake your millions and I stake my freedom!
D.You bet your millions and I bet my career!
28.What can we infer about the lawyer from the change in his choices of books
A.His taste in reading remains nearly the same.
B.He is gradually reaching a high level of reading.
C.He is finally crazy about reading different books
D.The way of killing his time is always changing.
29.What did the young lawyer most probably understand at last
A.While there is life, there is hope.
B.Time is money, but money cannot buy time.
C.Wisdom in the mind is better than money in the hand.
D.He who sees through life and death will meet with most success.
I saved the grain(谷物) carefully and finally had enough to plant. I built a wall around my garden to keep the wild goats away.
Then when my crop bore its fruit, the birds discovered it. The birds were not afraid of my dog at all. I shot then but as soon as I walked away, they returned. At last, I killed some birds and hung them among the crop hoping they would serve as the scarecrows, which turned out to be successful. By harvest time, I had nearly two bushels of rice and two and a half bushels of wheat.
With my new grain to store(储存), I found a new problem. The fine grain ran through my baskets. It took me nearly two months to form and dry two ugly pots(锅) one for rice and one for wheat.
Next I made a clay oven and some other tools from hard wood and cloth to bake(烘烤) bread I made and baked bread in my oven. I spent the third year on the island in farming and baking.
Soon after that. I began to think of my days sailing in a tidy boat with Xury. I wished to have a boat and explore(探索) the island by sea.
I tried to turn over the ship’s boat that I had seen washed up, but failed. I still made a decision to have a boat. So I chose a strong tree and spent weeks cutting it down. Then it took me months to turn it from tree to boat.
When it was time to launch, I realized I had made my boat too far from the nearest stream(溪流).The boat was far too heavy for me to move. I tried bringing the water to the boat instead of the boat to the water. I soon saw it would take me twenty years to continue working. I celebrated my fourth year on the island with two boats, but I was no closer to a sea journey.
—Taken from(选自) The Adventures of Robinson Crusoe
30.Paragraph 2 mainly tells us ________ .
A.how much rice and wheat I harvested B.how many tools I made to bake bread
C.how I protected my crop from the birds D.how I kept the wild goats away from my crop
31.What does “a new problem” in Paragraph 3 refer to
A.how to have lunch B.how to store grain C.how to make a boat D.how to fix the boat
32.By the last sentence “I was no closer to a sea journey”, the writer means ________.
A.I was getting closer and closer to the sea
B.I was getting farther and farther from the sea
C.it was possible for me to have a sea journey in my boats
D.it was still impossible for me to explore the island by sea
33.What can we infer from the passage
A.I managed to turn over the ships boat.
B.I tried to solve the problems with my courage and wisdom.
C.I spent months bringing the boat to the nearest stream.
D.I spent the third year on the island in farming and baking.
Did you know that when you surf the web, websites in some countries put secret software on your computer The software collects a large amount of information about you and sends it to internet companies. The internet companies sell it to other businesses. Your personal information can also be gathered from social media sites. There are many ways your information can be used.
First, companies collect your information and record all your online habits. They find out where you live, what websites you visit and what you do online. With this information, they can guess other things about you. For example, they can guess if you are male or female, how old you are and your interests. The companies use this information to decide which ads are best for you. Two people can go to the same website, but they will see different ads. For example, someone who likes sports could see ads for trainers, and someone who likes films might see ads for a film.
Your personal information could also be sold. Some companies collect information just so they can sell it to other businesses. A business that collects and sells personal information is called a data broker. When data brokers sell your information, a lot of different companies will know your online habits. Then the companies will advertise products or other websites to you.
Another way your personal information can be collected is through social media. You’re your information is on social media, a lot of people can see it. Even if you don’t use social media, a friend might post a picture or video of you with your name on it. Pictures and videos can be shared for free on social media, which is one of the great advantages. However that same act of sharing could be a problem for your own security(安全). If someone knows too much about you, they steal your identity. Then they can buy things online and post messages while pretending(假装)to be you.
▲ . The law is finally changing when it comes to technology. In the European Union, for example, they have introduced the General Data Protection Regulation (GDPR). This rule means that internet users can now ask companies to show them what information they have about them and even make them delete it. If other countries do the same, the internet could soon be a much safer place.
34.According to paragraph 2 what will the companies find by collecting your information
①age and hobbies ② online activities ③address ④job
A.①②③ B.①②④ C.①③④ D.②③④
35.Which of the following statements is WRONG
A.Data brokers can make money by selling personal information to other businesses.
B.Data brokers can’t get your information if your friend posts a video of you with your name on it.
C.According to GDPR, we can ask companies to delete our personal information they have collected online.
D.Different people can see different ads on the same websites because their online habits have been gathered.
36.Which sentence is the most suitable for the beginning of the last paragraph
A.However, it’s not all bad news.
B.Anyway, every coin has two sides.
C.Actually, different people have different opinions.
D.Indeed, people believe things are changing for the worse.
37.This article mainly tells us ________.
A.what personal information may be collected online
B.how companies buy and sell our personal information
C.laws have been made to protect our personal information online
D.we should keep away from social media to protect our personal information
Honesty is a good thing. But does Mother Nature agree Animals can’t talk, but can they lie in other ways
Animal experts may not call it lying, but they do agree that many animals, from birds to chimpanzees (黑猩猩), behave dishonestly to fool other animals. Why Dishonesty often helps them survive.
Many kinds of birds are very successful at fooling other animals. For example, a bird called the plover sometimes pretends (假装) to be hurt in order to protect its young. When a predator (猎食动物) gets close to its nest, the plover leads the predator away from the nest. How It pretends to have a broken wing. The predator follows the “hurt” adult, leaving the baby birds safe in the nest.
Another kind of bird, the scrub jay, hides its food so it always has something to eat. Scrub jays are also thieves. They watch where others hide their food and steal it. But clever scrub jays seem to know that a thief is watching them. So they go back later, dig the food, and hide it again somewhere else.
Chimpanzees, or chimps, can also be sneaky. After a fight, the losing chimp will give its hand to the other. When the winning chimp puts out its hand, too, the chimps are friendly again. But an animal expert once saw a losing chimp take the winner’s hand and start fighting again.
Chimps are sneaky in other ways, too. When chimps find food that they love, such as bananas, it is natural for them to cry out. Then other chimps come running. But some clever chimps learn to cry very softly when they find food. That way, other chimps don’t hear them, and they don’t need to share their food.
As children, many of us learn the saying “You can’t fool Mother Nature.” But maybe you can’t trust her, either.
38.A plover protects its young from a predator by ________.
A.getting closer to its young B.pretending to be hurt
C.leaving its young in another nest D.driving away the adult predator
39.By “Chimpanzees, or chimps, can also be sneaky”, the writer means ________.
A.chimps are ready to attack others B.chimps can also be selfish
C.chimps envy the winners of the fight D.chimps are sometimes dishonest
40.Which of the following is true according to the passage
A.Some chimps lower their cry to keep food away from others.
B.Some clever scrub jays often steal their food back.
C.All the animals survive by fooling other animals.
D.The losing chimp won the fight by taking the winner’s hand.
41.Which of the following might be the best title of the passage
A.How do animals learn to lie B.Does Mother Nature fool animals
C.Do animals lie D.How does honesty help animals survive
Most people who move to a foreign country may experience a period of time when they feel very homesick and have a lot of stress. This feeling is often called “culture shock”. It is important to understand it and learn how to deal with it if you want to adapt successfully to your new home’s culture.
Generally speaking, there are four stages that you will experience after you move to a foreign country. The first stage is usually referred to as the “excitement” stage. When arriving in a new environment, you’ll be interested in the new culture; everything will seem exciting and everyone will seem friendly.
But it won’t be long before you move from the “excitement” stage to the second stage. The excitement you felt before changes to stress. It seems that everything is difficult. The language is hard to learn, friends are difficult to make, and even simple things like shopping have become a challenge. It is at this “stress” stage that you are likely to feel worried and homesick. This is the stage which is referred to as “culture shock”.
However, culture shock doesn’t last for very long. If you are one of those who manage to overcome it, you’ll move to the “recovery” stage. At this stage, you start to understand and accept the way things are done and the way people behave in your new environment.
The last stage is the “home” stage. This is the stage when you start to feel at home in the new culture. You start to learn from your new home and to like certain aspects of the new culture better than those of your own culture.
Culture shock is normal. Everyone in a new situation will go through some form of it. Continue to be brave! And overcoming culture shock will be a piece of cake.
42.Among the four stages, which stage can probably explain how “culture shock” happens
A.The excitement stage. B.The stress stage. C.The recovery stage. D.The home stage.
43.What does the underlined word “adapt” in Paragraph 1 mean
A.Get used to. B.Hear from. C.Look forward to. D.Grow up.
44.Jane went to study in Germany and was living abroad for the first time. What might she have gone through (Put the following in the correct order according to the passage.)
①Jane couldn’t understand German very well in class.
②After half a year’s hard work, Jane got rid of her language problems.
③The landmarks of Germany and the university campus were both amazing.
④Jane is now more independent in her learning and loves to spend time with her German friends.
A.①②③④ B.②④③① C.③①②④ D.③①④②
45.Which of the following best shows the structure of the passage
A. B. C. D.
Some friends invite you over and serve(招待)you a delicious dinner. Someone lends you his car while there’s something wrong with yours. You are sick, and a friend brings you a meal and cares for you.
How do you show your gratitude(感谢)
Sometimes simply saying thank you is enough. At other times, it is thoughtful(深思熟虑的)to say thank you in a more different way. Be sure to tell that person what you are grateful for and why you are grateful.
Here are some common ways to say thank you.
You can write a thank-you note. People are very busy these days. A handwritten note shows you took the time to tell someone you are grateful to him or her. Or you can call and thank the person. You would be surprised how this can make someone’s day. Another idea is to send a thank-you e-mail. This is not quite personal, but it still shows your gratitude.
There are many other ways to say thank you. To say thank you in a creative way, you can:
★Select(挑选)some flowers from a shop. Write a thank-you note.
★Give the person a basket of fresh fruit or a homemade treat.
★Invite a friend to a movie, meal, snack or coffee.
★Give a gift card for a bookstore or a restaurant. That way the person can pick out a favourite book or eat out.
★Find out what the person likes and give something related to that.
★To say a big thank you to someone, have a party for that person.
As you can see, there are many ways to say thank you. Think of some ways of your own. You will feel good trying one of the ideas, and the person being thanked will feel good too. It’s a win-win situation!
46.The underlined phrase “make someone’s day” probably means “________”.
A.make someone happy B.make someone busy
C.spend someone’s time D.spend someone’s money
47.Which of the following ways to say thank you is NOT talked about in the passage
A.Hold a party for the person. B.Invite the person to a movie.
C.Send the person a thank-you e-mail. D.Give the person lots of money.
48.How many creative ways for saying “thank you” are talked about in the passage
A.5. B.6. C.7. D.8.
Ray Charles is a black singer and pianist of the USA.He has won 12 Grammy Awards (格莱美奖) and performed at 10,000 concerts around the world. Many musicians called him simply “The Genius” (天才).
Ray Charles was born into a poor family, without a father. When he was 5 years old, his younger brother died, and around the same time, Charles started to lose his sight. By the age of 7, he was completely blind. He had already been learning the piano for a year, and when he went blind, his mother knew this would be the only way he would make any money in the future. All his life, Charles remembered her saying: “Do it right or don’t do it at all.”
Later he went to a school for blind and deaf children. There the teachers also encouraged him to study music. Sadly, while he was still at school, his mother died. He left school and in the early 1950s Charles organized a group of players. He sang, played the piano and wrote music. He made many classical CDs with famous artists such as Elton John and the Beatles. In 2003 a film of his life Ray was made. The part of Charles was played by a younger actor and musician called Jamie Foxx. The film director brought Foxx to meet Charles. After they had been playing together for two hours, Charles, then aged 73, jumped up and said, “He’s the one. he can do it.” A year later Charles died aged 74. The film of his life has been as popular as his songs and means that the memory of Charles’ music will live on.
49.What can we learn from Ray’s childhood story
A.His father died when he was 5 years old.
B.He started to go blind at the age of 7.
C.He was born in a rich musician family.
D.He started to learn the piano at the age of 6.
50.Ray Charles’ mother encouraged him to play music because ________.
A.his father was a musician as well
B.it would help him get used to being blind
C.it was a good way for a blind person to get money
D.his teacher thought he was a genius
51.Ray Charles went to a school for ________.
A.normal children B.children who can’t see, hear or speak
C.talented children only D.children without parents
52.Ray Charles thought that Jamie Foxx ________.
A.was the improper person to play him in the film
B.was a good film-maker
C.was the suitable person to play him in the film
D.was a good director
Christmas was coming. There was a man in rags (衣衫褴褛) walking in a hurry on the road. You might think he was a beggar (乞讨者), but actually he was an artist. His name was Vincent Willem Van Gogh. With a painting he had just finished, the poor Vincent entered a painting store.
“Can you buy this painting to help me pay the rent (房租) ” Vincent asked in a low voice. “don’t really like your painting, but it is said that you are hard-working and I want to help you. Here is five francs (法郎).” the storekeeper answered.
Although it was only. five francs, Vincent was very happy. He took the money and said thanks, thinking that he could buy some food and pay the rent.
Near his home, Vincent saw a little girl in old clothes standing in the snow.
The girl smiled sadly at the artist asking for some help. Clearly, the girl was hungry and cold.
“Poor child! I should help her.” he thought.
Vincent put the five francs into the girl’s hands, completely forgetting that he still needed money to pay the rent. Before the girl said thanks to him, Vincent had hurried away with his empty stomach.
53.The story happened in ________.
A.spring B.summer C.autumn D.winter
54.Vincent Willem. Van Gogh, was a(n)________.
A.beggar B.artist C.farmer D.storekeeper
55.The storekeeper gave Vincent five francs because ________.
A.he thought Vincent was a beggar
B.he liked Vincent’s painting very much
C.he wanted to help the hardworking man
D.he wanted to make friends with Vincent
56.What did Vincent do to help the poor girl
A.He painted a picture for her.
B.He paid the rent for the girl.
C.He bought her some food and clothes.
D.He gave the girl five francs.
What goes into mind when you think of kung fu, also known as wushu Maybe the image of Shaolin monks fighting with a serious look in their eyes, or popular children’s movies like Kung Fu Panda.
Recently, Laurence J. Brahm, a documentary filmmaker from the United States, Brahm began a journey of a kung fu pilgrimage(朝圣), traveling to cities in China and the US to search for the origin(起源).
Brahm himself is a kung fu lover who has been practicing for more than 40 years. For him, practicing this craft was more than fun.
Around 10 years ago, Brahm was unable to use one of his legs for about two years. But by practicing martial arts(武术), he was able to recover step by step. Now, kung fu has become a daily activity for him.
“Martial arts can help us connect our body, connect our blood flow, and also help connect us into our environment to increase our awareness.” Brahm said.
Still others find other meanings in the practice.
“Chinese kung fu is full of Chinese philosophies(哲学)and core values”, Hong Kong actor Bruce Leung told Xinhua.
Non-fight is one of these values, which is shown both in the name and the practice. Wu, is made up of two characters—age, and zhi, meaning “to stop”. So Brahm’s sees Kung fu as “a mirror of Chinese culture”.
The traditional values of kung fu, actually, are in the minds of all Chinese people. Why does China want to be in harmony with other nations “It’s part of the psychology(心理). Brahm also believes that today’s world needs to restart equal exchanges between countries, and that culture and sports, such as kung fu.”
57.What does Laurence J. Brahm explore in Searching for kung Fu ________
A.Styles of kung fu. B.People’s impressions of kung fu.
C.Functions of kung fu. D.The history and meaning of kung fu.
58.Which of the following would Brahm agree with about kung fu ________
A.It’s a way to kill time. B.It’s a way to make money.
C.It’s a way to stay healthy. D.It’s a way to keep awake.
59.The purpose of Paragraph 8 is to explain ________.
A.the core value of Chinese kung fu B.the history of Chinese kung fu
C.the structure of the Chinese word “wu” D.the beginning movement in kung fu
60.Which of the following proves kung fu is “a mirror of Chinese culture” ________
A.It influences China’s policy about sports.
B.It can spread Chinese culture worldwide.
C.It shows the world the importance of Chinese culture.
D.Its values are seen in China’s attitude to other countries.
参考答案:
1.C 2.B 3.A
【导语】本文是一页网页,主要介绍了一本关于食谱的书《农舍家庭晚餐》,以及其中涉及到的内容。
1.细节理解题。根据文中“200+ Recipes.”可知,这本书中包含了200多份菜谱,可知这是一本菜谱。故选C。
2.细节理解题。根据“Published by trusted media brands, Inc., Taste of Home”可知,这本书由可信赖的媒体品牌公司出版,所以这是一家媒体公司。故选B。
3.推理判断题。根据空后内容“200+ Recipes.”、“Hundreds of Color Photos.”、“Sunday-Dinner Stories.”以及“Handy Menu Planner.”可知,后文内容都是书中的亮点,有百多份菜单配有彩图,周日晚餐故事以及菜单规划,都是书的卖点。故选A。
4.D 5.C 6.B
【导语】文章介绍了“避免在俄罗斯赠送某些鲜花”、“不要在委内瑞拉准时出现”、“在挪威总是使用刀叉”和“在土耳其,不要抢着付账”这四个不为人知的外国社交礼仪。
4.推理判断题。根据“In Venezuela if you are invited over to someone’s home for a meal, it’s suggested that you arrive 10 to 15 minutes later than the planned time.”可知,在委内瑞拉,如果你被邀请到别人家吃饭,建议你比计划时间晚10到15分钟到达。所以如果朋友邀请你在下午5点去她家,你最好在5:10到5:15的时候到达。故选D。
5.细节理解题。根据“In Norway, table manners are extremely important.”可知,在挪威,餐桌礼仪极其重要。故选C。
6.推理判断题。根据“Avoid Giving Certain Flowers in Russia”、“Don’t Show up on Time in Venezuela”、“Always Use a Knife and Fork in Norway”和“Skip the Tab in Turkey”可知文章介绍了“避免在俄罗斯赠送某些鲜花”、“不要在委内瑞拉准时出现”、“在挪威总是使用刀叉”和“在土耳其,不要抢着付账”这四个不为人知的外国礼仪。因此这篇文章很有可能来自杂志的文化栏目。故选B。
7.A 8.D 9.B
【导语】本文主要是几个人针对Tony遇到的麻烦进行回复,提出了各自的意见。
7.细节理解题。根据“what should I say to him And should I say anything at all to my teammate ”可知,Tony是为了寻求解决办法,所以才把自己的问题发到论坛上,故选A。
8.推理判断题。根据“Perhaps most importantly, think about your own behaviour. When filled with anger, you would say whatever comes to your mind. You might hurt others. Take a deep breath, calm down, and always remember: think first, speak later.”可知,玲玲认为生气时保持冷静是非常有用的,故选D。
9.细节理解题。根据“In my view (观点), you should do what your parents ask. They’re much older than you and you should respect them. It’s their house you live in and their money you spend!”可知,这里回复是与Tony的问题无关的,是Daming的回复,故选B。
10.C 11.B 12.C 13.A
【导语】本文主要讲述中国是个历史悠久的国家,拥有许多的文化文物。一个叫做《国家珍宝》的节目来给我们展示了了解文物的新方式,很受人欢迎。
10.细节理解题。根据文章第二段第二句话“ It shows 27 treasures from nine museums across China.”(它展示了来自全中国9个博物馆的27件珍宝。)可知,有27件珍宝。故选C。
11.词义猜测题。根据文章前文“But they didn’t like Qianglong’s idea and thought he knew little about art.”(但是他们不喜欢乾隆的想法,并觉得他对艺术了解甚少。)对此,乾隆应是感到很生气的。所以这里的单词“annoyed”意思是“生气的”。故选B。
12.推理判断题。根据“They liked a simpler style. Qianlong felt annoyed. But he managed to explain that the vase could show the greatness of his time.”(他们喜欢简单的风格。乾隆觉得恼火。但他设法解释说,这个花瓶可以展示他那个时代的伟大。)可知,乾隆按照自己的想法。故选C。
13.细节理解题。根据文章最后一段“The aim of this show, according to its director Yu Lei, is to make national treasures come ‘alive’. It seems that they did it.”(根据它的导演于磊说,这次展示的目的,是为了使国家珍宝“复活”。看起来好像是他们做到了。)可知,这次展览是成功的。故选A。
14.D 15.A 16.C 17.B
【导语】本文主要讲太空旅行可能很快会成为现实,人们正在为此而做出努力。
14.细节理解题。根据“A new company, Space Perspective, is planning tests with passengers.”和“The plan will be for spacemen and up to eight passengers to travel in Neptune, a capsule tied to a balloon the size of a football field.”可知Space Perspective想用太空舱“海王星”运载人。故选D。
15.细节理解题。根据“There, space tourists will be able to look back at the Earth and out to dark space and the sight of millions of stars.”可知根据Space Perspective的计划,太空游客可以从太空中观看地球。故选A。
16.推理判断题。根据“Now Neptune faces competition from the Stratollite”可知,“海王星”太空舱面临竞争,再由“Space travel may soon be a reality, but how visitors get there is still a very open question.”可知人们如何到达太空是个很开放的问题,由此推出与此相关的竞争变得很激烈。故选C。
17.推理判断题。文章主要讲太空旅行可能很快会成为现实,人们正在为此而做出努力。属于科学类内容,可能选自报纸的科学部分。故选B。
18.C 19.D 20.A 21.B
【导语】本文是一篇记叙文,讲述Jason和爸爸经历了一次龙卷风,最后安全活了下来,和爸爸团聚的故事。
18.推理判断题。根据“Jason and his father were going to the grocery store by car to pick up some apples. It had been an unusual day. The sky was dark but there were few clouds”(杰森和他爸爸开车去杂货店买苹果。这是不寻常的一天。天空很黑,但很少有云。)可知,第一段交代了故事发生的背景,故选C。
19.细节理解题。根据“Jason and his father got out of the car”、“As he made his way towards the building, he noticed a field to his right”、“Jason slowly lifted his head and nervously looked around.”和“He ran across the room and gave him a big hug.”可知,正确的顺序是③④①②,故选D。
20.词义猜测题。根据“By this time the wind was blowing harder, and it was hard to see or hear. Debris was falling all over the place.”可知,这时风刮得更厉害了,几乎看不见也听不到,因此可以推测此句含义是“到处都是碎片”。所以A选项符合,故选A。
21.推理判断题。文章中介绍了Jason意识到自己没办法安全抵达大楼后,在慌乱中迅速给自己找到避难的地方,作者借此告诉我们应该思维敏捷,相信自己。故选B。
22.A 23.B 24.C 25.C
【导语】本文主要介绍无人驾驶汽车的工作原理和优缺点。
22.细节理解题。根据“All you have to do is to type in the address!”可知,使用无人驾驶汽车时,只需要输入地址即可。故选A。
23.推理判断题。根据“However, there are many disadvantages of driverless cars.”可知,无人驾驶汽车有缺点,所以在上路之前,许多因素应该被考虑到。故选B。
24.词义猜测题。根据“If a child ran into the road, would the computer choose to hit the child or change the direction suddenly and potentially kill the car’s passengers ”可知,如果一个小孩跑到马路上,电脑时选择撞向小孩还是突然改变方向,而这可能会杀了车上的乘客,由此可知,“potentially”和“probably”意思相同,意为“可能”。故选C。
25.最佳标题题。根据全文和“I’m not certain if I’d want a driverless car, but it’s only a matter of time before they’ll become more affordable and common on our roads.”可知,本文主要介绍无人驾驶汽车的工作原理和优缺点,最后一段表达无人汽车的不久的将来,会变得更为普通,选项C“无人驾驶汽车:你为它们准备好了吗?”符合文意。故选C。
26.D 27.C 28.B 29.C
【导语】本文主要讲述了老银行家和年轻律师之间的赌约,通过这个故事告诉了我们阅读的重要性,头脑中的智慧比手里的钱更重要。
26.推理判断题。根据文中“And now the banker, walking to and from, asked himself, ‘What is the object of that bet What is the good of that man’s losing fifteen years of his life and my throwing away two million ’”和“If I do pay him, it’s all over with me.” Fifteen years before, his millions had been beyond his imagination; now he was in great debt (债务).”可知,那位老银行家认为,如果他真的付两百万给那位年轻人,他就完了,十五年前他很有钱,但现在他负债累累,由此可推断出,老银行家在书房里走来走去是因为他很害怕在这次打赌的最后会失去一大笔钱。故选D。
27.推理判断题。根据“‘Agreed!...’ said the young man.”可知,这是那位年轻律师所说的话,结合上文“‘If you mean it seriously,’ said the young man, ‘I’ll take the bet, but I would stay not five but fifteen years.’”和“‘Fifteen Done!’ cried the banker, ‘Gentlemen. I stake (下注) two million!’”,可知老银行家和年轻律师达成了赌约,银行家拿两百万作赌注,年轻律师用自己15年的自由作为赌注,此空应是选项C“你拿你的钱作赌注,我拿我的自由作赌注!” 该内容符合俩人之间的赌约内容。故选C。
28.推理判断题。根据文中“For the first year, the prisoner suffered from loneliness and hopelessness very seriously. The books he sent for were love novels, fantastic stories, and so on...At one time he was busy with the natural sciences, then he would ask for Byron and Shakespeare.”可知,第一年,年轻律师看的是爱情小说和奇幻故事类的书;第二年他只读经典书籍;第五年他没有读书,反而经常哭泣;第六年,他开始学习语言、哲学和历史;在最后两年里,他读了大量的书;他曾一度忙于阅读自然科学类的书,然后他还会要求读拜伦和莎士比亚的书,由此可推断出,这位律师的阅读水平在逐渐提高。故选B。
29.推理判断题。根据最后一段中“For fifteen years I have studied hard. Your books gave me wisdom...To prove to you in action how I despise (鄙视) all that you live by, I announce that I give up the two million, which I once dreamed of as paradise (天堂) and which now I despise.”可知,15年的时间里,这位年轻律师读了很多书,书给了他智慧,现在他鄙视他曾视为天堂的两百万,所以他放弃了这两百万,由此可推断出,15年的时间里,律师明白了一个道理——智慧比金钱更重要,选项C“头脑中的智慧胜过手里的金钱。” 符合律师在信中内容表达的意义。故选C。
30.C 31.B 32.D 33.B
【导语】本文节选自《鲁滨逊漂流记》一书,选文主要讲述鲁滨逊在荒岛上种庄稼、解决容器问题,以及尝试制作一艘小船但是并没有成功的故事。
30.主旨大意题。阅读第二段可知,第二段先是简单描述了鸟发现了鲁滨逊的庄稼,然后主要描述了鲁滨逊是如何保护他的粮食不被鸟破坏。故选C。
31.推理判断题。根据第三段中的“With my new grain to store, I found a new problem. The fine grain ran through my baskets.”可知,当鲁滨逊在储藏新的粮食时,发现了一个问题,细小的谷物流过他的篮子,由此推测这个新问题是如何储存粮食。故选B。
32.推理判断题。根据最后一段中的“When it was time to launch, I realized I had made my boat too far from the nearest stream. The boat was far too heavy for me to move. I tried bringing the water to the boat instead of the boat to the water. I soon saw it would take me twenty years to continue working.”可知,鲁滨逊发现自己虽然做出了小船,但是依旧很难把小船移动进水中,由此推测“I was no closer to a sea journey”表示鲁滨逊仍然无法从海路去探索这个岛。故选D。
33.推理判断题。文章介绍鲁滨逊用死鸟赶走了鸟,制作容器放粮食,为了造船花费好几周砍树,因此推断鲁滨逊努力用他的勇气的智慧来解决这些问题,故选B。
34.A 35.B 36.A 37.B
【导语】本文是一篇说明文。文章介绍了人们在网上冲浪时,有一些秘密软件会收集用户的信息,并把收集到的这些个人信息卖给其他公司,同时介绍了如何买卖用户信息。
34.细节理解题。根据“They find out where you live, what websites you visit and what you do online.”可知,这些公司可以找到你住在哪里,也就是你的地址,也可以找到你在网上的活动。根据“they can guess if you are male or female, how old you are and your interests.”可知,他们可以猜到你的性别、年龄和兴趣。故选A。
35.推理判断题。根据“Even if you don’t use social media, a friend might post a picture or video of you with your name on it.”可知,即使你不使用社交媒体,朋友也可能会发布你的照片或视频,上面有你的名字。再根据“If someone knows too much about you, they steal your identity. Then they can buy things online and post messages while pretending(假装)to be you.”可知,如果有人太了解你,他们就会窃取你的身份。然后,他们可以在网上购买东西,并在发消息时假装成你。说明数据经纪人可以获取你的信息。故选B。
36.推理判断题。根据“However that same act of sharing could be a problem for your own security(安全). If someone knows too much about you, they steal your identity. Then they can buy things online and post messages while pretending(假装)to be you.”可知,社交平台上的分享可能对你自己的安全造成问题,比如在网购时冒充你。根据空格后的“This rule means that internet users can now ask companies to show them what information they have about them and even make them delete it. If other countries do the same, the internet could soon be a much safer place.”可知,《通用数据保护条例》(GDPR)这项规定意味着互联网用户现在可以要求公司向他们展示他们掌握的信息,甚至让他们删除这些信息。如果其他国家也这样做,互联网很快就会变得更加安全。说明此处说明也有一个好的消息,说明不全是坏消息。因此选项A“然而,这并不都是坏消息。”符合语境。故选A。
37.主旨大意题。根据“The software collects a large amount of information about you and sends it to internet companies. The internet companies sell it to other businesses. Your personal information can also be gathered from social media sites. There are many ways your information can be used.”可知,文章介绍了人们在网上冲浪时,有一些秘密软件会收集用户的信息,并把收集到的这些个人信息卖给其他公司。文章介绍了这些公司是如何买卖用户信息。故选B。
38.B 39.D 40.A 41.C
【导语】本文通过列举一些鸟类和大猩猩的例子,来说明动物有时会利用它们的肢体和行为撒谎,这也是它们生存的需要。
38.细节理解题。根据“For example, a bird called the plover sometimes pretends to be hurt in order to protect its young.”可知,一只海鸥通过假装受伤方式保护幼鸟免受捕食者的伤害。故选B。
39.句意猜测题。根据“But an animal expert once saw a losing chimp take the winner’s hand and start fighting again”可知,一个输了的大猩猩抓住获胜的大猩猩的手又开始打斗了,可推断这句话的意思是大猩猩也可能不诚实,故选D。
40.细节理解题。根据“But some clever chimps learn to cry very softly when they find food. That way, other chimps don’t hear them, and they don’t need to share their food.”可知有些黑猩猩降低叫声,是为了不让其他黑猩猩得到食物,A项正确。故选A。
41.标题归纳题。根据“Animals can’t talk, but can they lie in other ways ”及全文内容可知,本文主要围绕“动物会撒谎吗”来描述的,C项“Do animals lie ”做标题最合适,故选C。
42.B 43.A 44.C 45.D
【导语】本文是说明文,短文解释了为什么人们会有“文化冲击”以及如何应对。
42.细节理解题。根据第三段“It is at this ‘stress’ stage that you are likely to feel worried and homesick. This is the stage which is referred to as ‘culture shock.’”可知“压力”阶段可以解释“文化冲击”是如何发生的,故选B。
43.词句猜测题。根据上文“It is important to understand it and learn how to deal with it if you want to adapt successfully to your new home’s culture.”可知是适应新家的文化,也就是习惯新环境中做事的方式和人们的行为方式,get used to“习惯于”符合题意,故选A。
44.推理判断题。根据短文所述在国外会经历的四个阶段:到达一个新的环境时会对新的文化感兴趣,对应③“德国的地标和大学校园都令人惊叹”;随之感到每件事都很难:语言难学朋友难交,对应①“简在课堂上听不懂德语”;然后会逐步理解和接受新环境中做事的方式和人们的行为方式,对应②“经过半年的努力学习,简摆脱了语言障碍”;最后在新文化中越来越感到自在,对应④“简现在在学习上更独立了,而且喜欢和她的德国朋友在一起”。可知③①②④顺序正确,故选C。
45.篇章结构题。根据短文内容,第一段解释“文化冲击”现象,提出问题;第二至五段介绍“文化冲击”的四个阶段;第六段总结全文。可知D项结构正确,故选D。
46.A 47.D 48.B
【导语】本文是一篇说明文。文章介绍了表达感谢的几种方法。
46.词句猜测题。根据“A handwritten note shows you took the time to tell someone you are grateful to him or her. Or you can call and thank the person.”可知,手写的纸条表明你花时间告诉某人你对他或她很感激。或者你可以打电话感谢对方。由此可知,这些表达谢意的行为会让接受谢意的人感到高兴。因此make someone’s day意为make someone happy。故选A。
47.细节理解题。根据“Another idea is to send a thank-you e-mail.”、“Invite a friend to a movie, meal, snack or coffee.”和“To say a big thank you to someone, have a party for that person.”可知,要说谢谢有以下几种方法,发送一封表示感谢的电子邮件、邀请朋友看电影、吃大餐、吃零食或喝咖啡以及为那位朋友开派对。没有提到给对方很多钱这个方法。故选D。
48.细节理解题。根据“To say thank you in a creative way, you can:”及下文可知,以一种创新的方式表示感谢,共有六种方法,分别是从花店里挑选鲜花以及写感谢卡片、为对方送上一篮子新鲜水果或自制食物、邀请朋友去看电影、吃饭、吃零食或喝咖啡、给朋友送一张书店或餐馆的卡、送给对方喜欢的东西、为朋友开一个派对。故选B。
49.D 50.C 51.B 52.C
【导语】本文主要讲述了黑人歌手雷·查尔斯的成长经历以及他的经典歌曲和成就,由于他的出色表现,他的生平被拍成了电影。
49.推理判断题。根据“By the age of 7, he was completely blind. He had already been learning the piano for a year …”可知,他7岁时就完全失明了。那时他学钢琴已经一年了。由此推断,他应该是六岁的时候开始学的钢琴。故选D。
50.细节理解题。根据“when he went blind, his mother knew this would be the only way he would make any money in the future”可知,当他失明时,他的母亲知道这将是他将来赚钱的唯一途径。故选C。
51.细节理解题。根据“Later he went to a school for blind and deaf children.”可知后来他去了一所聋哑儿童学校。故选B。
52.细节理解题。根据“The part of Charles was played by a younger actor and musician called Jamie Foxx.”及“After they had been playing together for two hours, Charles, then aged 73, jumped up and said, ‘He’s the one. he can do it.’ ”可知,Jamie是在电影中扮演他的合适人选。故选C。
53.D 54.B 55.C 56.D
【导语】本文主要讲述了著名艺术家梵高的一则故事。
53.推理判断题。根据文中“Christmas was coming.”可知,圣诞节在12月份,可知这个故事发生在冬天。故选D。
54.细节理解题。根据文中“You might think he was a beggar (乞讨者), but actually he was an artist. His name was Vincent Willem Van Gogh.”可知,他是一位艺术家。故选B。
55.细节理解题。根据文中“‘don’t really like your painting, but it is said that you are hard-working and I want to help you. Here is five francs (法郎).’ the storekeeper answered.”可知,因为店主想帮助那个努力工作的人。故选C。
56.细节理解题。根据文中“Vincent put the five francs into the girl’s hands, completely forgetting that he still needed money to pay the rent.“可知,他给了女孩五法郎。故选D。
57.D 58.C 59.A 60.D
【导语】本文作者通过探索功夫来了解中国的价值观。
57.细节理解题。根据“Brahm began a journey of a kung fu pilgrimage(朝圣), traveling to cities in China and the US to search for the origin(起源).”可知,Brahm开始了一段功夫朝圣之旅,寻找功夫的起源和价值。故选D。
58.细节理解题。根据“Martial arts can help us connect our body, connect our blood flow, and also help connect us into our environment to increase our awareness.”可知,这是一种保持健康的方式。故选C。
59.推理判断题。根据“Non-fight is one of these values, which is shown both in the name and the practice.”可知,是为了解释中国功夫的核心价值。故选A。
60.推理判断题。根据本文后两段,尤其是“The traditional values of kung fu, actually, are in the minds of all Chinese people. Why does China want to be in harmony with other nations ”可知,中国的价值观体现在中国对其他国家的态度上。故选D。
答案第1页,共2页