2022英语周报高二课标48答案,我们目前整理分享2022英语周报高二课标48答案试题试卷及其参考答案,1如需答案 请关注微信公众号:趣找答案/直接访问www.qzda.com(趣找答案)
2022英语周报高二课标48答案,以下是该试卷的部分内容或者是答案亦或者啥也没有,更多试题答案请关注微信公众号:趣找答案/直接访问www.qzda.com(趣找答案)
What makes one person more intelligent than another? What makes one person a genius, like the brilliant Albert Einstein, and another person a fool? Are people born intelligent or stupid, or is intelligence the result of where and how you live? These are very old questions and the answers to them are still not clear.
We know, however, that just being born with a good mind is not enough. In some ways, the mind is like a leg or an arm muscle. It needs exercise. Mental (done with the mind) exercise is particularly important for young children. Many child psychologists (心理学家) think that parents should play with their children more often and give them problems to think about. The children are then more likely to grow up bright and intelligent. If, on the other hand, children are left alone a great deal with nothing to do, they are more likely to become dull and unintelligent.
Parents should also be careful with what they say to young children. According to some psychologists, if parents are always telling a child that he or she is a fool or an idiot, then the child is more likely to keep doing silly and foolish things. So it is probably better for parents to say very positive (helpful) things to their children, such as “That was a very clever thing you did.” or “You are such a smart child.”
1. The words “intelligent” and “brilliant” in the first paragraph probably mean _______ while “dull” in the second paragraph means _______.
A. bright and splendid; slow in thinking and understanding
B. pretty and handsome; ordinary-looking
C. great and important; common
D. hopeful and helpful; careless
2.According to the context we can guess that a genius is ______ while an idiot is _______.
A. a normal person; a funny person
B. a strong person; a weak person
C. a highly intelligent person; a foolish or weak-minded person
D. a famous person; an ordinary person
3.A person ________ is more likely to become a genius.
A. whose parents are clever
B. often thinking about difficult problems
C. often helped by his parents and teachers
D. born with a good brain and putting it into active use
4.Which of the following is NOT true according to the article?
A. Parents play an important part in their children’s growth.
B. The less you use your mind the duller you may become.
C. Intelligence is obviously the result of where and how you live.
D. What makes a person bright or stupid is still under discussion.
试题答案
1.A
2.C
3.D
4.C
【解析】
试题分析:一个人聪明与否,仅仅靠天生的智商是不够的,后天的智力训练对于孩子很重要,所以家长要注意这一点。
1.A词义猜测题。由于第一段中用“brilliant”来修饰Albert Einstein,所以“intelligent” and “brilliant”表示“聪明”,而根据第二段的语境:心理学家建议家长应更多地让孩子们思考,这样会使他们变得更加地聪明,而另一方面,如果让孩子什么也不做,(显然)会让他们变得“愚钝”。所以第二段中的“dull”意为“迟钝的,愚钝的”,故该题正确答案为A.
2.C推理判断题。根据文章第二句“What makes one person a genius, like the brilliant Albert Einstein,”可知“genius”指天才,聪明人。根据文章最后一段中“if parents are always telling a child that he or she is a fool or an idiot, then the child is more likely to keep doing silly and foolish things. ”可知“an idiot”与“a fool”近义,意为“白痴,蠢人”,故该题正确答案为C.
3.D推理判断题。文章讲到了:成为天才、聪明人,天生的智商还不够,还需要后天的脑力训练。故该题正确答案为D.
4.C细节推理题。文章并没提到生活的地点和方式会对智商有影响,故该题答案为C.
考点:科普说明文的阅读
My class and I visited Chris Care Center in Phoenix, Arizona to comfort the old people who needed a little cheering up during the holiday season.
The first two there were for persons requiring help in taking care of themselves. We sang for them. They loved our sweet songs and the flowers that we left with them.
As we were on the third floor for old people with Alzheimer (老年痴呆症), most of them off at the walls or floor. However, one lady my eye. She was sitting by the door, in a wheelchair, singing songs to herself. They weren’t the songs that we were singing, at least they didn’t like that. As we got with each festive song, she did as well. The louder we got, the louder she got. she was singing, she was also out to us with her hands and body. I knew that I should have gone over to her, but I thought that my were to my students. People who worked at the care center could to her, I thought. Just when I stopped feeling about not giving her the attention she needed, one of my students, Justin, showed me what the holiday season is really about.
Justin also the same lady. The difference between us is that he on her needs, but I didn’t. During the last song, “Silent Night,” Justin walked over to her and held her hand. He looked this aged lady in her and with his actions said, “You are important, and I will take my to let you know that.”
This tired, elderly lady stopped singing and held his hand. Then she touched his cheek with the other hand. Tears began to fall down her face. No can completely describe that touching moment…
It a boy to teach me, a man, about kindness and love. Justin’s example of a complete, selfless attitude toward another was a that I will never forget. He was the teacher that day, and I consider myself to have witnessed his lesson.
1.A. floors B. buildings C. rooms D. groups
2.A. beautifully B. shyly C. madly D. bravely
3.A. singing B. meeting C. gathering D. dancing
4.A. shut B. stared C. paid D. glared
5.A. looked B. hurt C. escaped D. caught
6.A. appear B. hear C. sound D. feel
7.A. faster B. nearer C. louder D. higher
8.A. Because B. Though C. Since D. As
9.A. moving B. reaching C. coming D. spreading
10.A. interests B. abilities C. responsibilities D. feelings
11.A. speak B. object C. attend D. compare
12.A. guilty B. sure C. afraid D. scary
13.A. feared B. noticed C. helped D. avoided
14.A. called B. acted C. insisted D. kept
15.A. tears B. hands C. face D. eyes源:
16.A. body B. flower C. time D. cheek
17.A. songs B. poems C. expressions D. words
18.A. made B. wasted C. caused D. took
19.A. lesson B. message C. activity D. class
20.A. clever B. lucky C. right D. foolish
试题答案
1.A
2.A
3.A
4.B
5.D
6.C
7.C
8.D
9.B
10.C
11.C
12.A
13.B
14.B
15.D
16.C
17.D
18.D
19.A
20.B
【解析】
试题分析:本文讲述了一位老师带着她的学生去安慰在节日需要快乐的孤独老人,最后她的学生做了一件令人感动的事使她得到了很大的教训。
1.小题1】考察前后文对应。A.层,地板;B.建筑物;C.房间;D.团体,群体。有第三段的第一句话..on the third floor for old people..可知此空指的是前两层floor。故选A
2.小题2】考察副词词义辨析。A.美地,动人地;B.害羞地;C.疯狂地;D.勇敢地。由此空后面一句They loved our sweet songs可知是因为我们唱的好听动人,所以他们才喜欢。故选A
3.小题3】考察前后文对应。A.唱;B.遇见;C.聚集;D.跳舞。由第三段的..the songs that we were singing可知我们在第三楼唱歌。故选A
4.小题4】考察动词词义辨析。A.闭嘴;B.盯着;C.支付;D.怒目而视。由前面可知这群人是患有老年痴呆的,没有太多的表情,眼睛是呆滞的。故选B
5.小题5】考察短语搭配。A看.;B.伤害;C.逃跑;D.抓住。由前面的however可知这个老人是吸引住了我的眼球,catch one’s eye吸引某人的眼球。故选D
6.小题6】考察辨析。A.出现,显示;B.听说,通常指听到什么话或故事,侧重于听得动作;C.听,通常指听到音乐或主意,侧重于听得感觉;D.感觉。由..weren’t the songs that we were singing, at least they didn’t like that可知这些曲子听起来并不像我们所唱的。故选C
7.小题7】考察前后文对应。A.更快的;B.更近的;C.更大声的;D.更高的。由第三段The louder we got, the louder she got.可知应该是我们唱的声音更大了。故选C
8.小题8】 考察连词词义辨析。A.因为;B.纵使;C.自从,因为;D.当..的时候。由第三段的..she was also out to us with her hands and body中的also可知她边唱边摇动身子和手。故选D
9.小题9】考察动词词义辨析。A.移动;B.伸手;C.来;D.扩散,伸展。由前面的She was sitting by the door和她有老年痴呆可知她只是在原地唱歌并向我们探身子伸手,并未移动。故选B
10.小题10】考察名词词义辨析。A.兴趣;B.能力;C.责任;D.感觉。由第三段的People who worked at the care center could to her可知有专门负责的工作人员照顾她,而作者只对学生负责。故选C
11. to,照顾;D.把..比作.。此处应该为有专门照顾她的人。故选C
12.
13.Justin also the same lady中的also可知Justin和作者一样也注意到了这个老人。故选B
14. on:召唤;B.act on:根据..行事;C.insist in:坚持;D.keep on:继续。由前后文知他做了我没有做的事。故选B
15. one’s eyes:直视。故选D
16. time to do:花时间做..。故选C
17.
18. takes..to do 表示花费..做..。此处应理解为这个学生给我上了一课。故选D
19.
20.He was the teacher that day可知我认为我很幸运能够见证这一刻。故选B
考点:考查记叙文阅读
.2022英语周报高二课标48答案。