欢迎光临
我们一直在努力

2022 英语周报 中考特刊答案

2022 英语周报 中考特刊答案,我们目前整理分享2022 英语周报 中考特刊答案试题试卷及其参考答案,1如需答案 请关注微信公众号:趣找答案/直接访问www.qzda.com(趣找答案)

2022 英语周报 中考特刊答案

 

2022 英语周报 中考特刊答案,以下是该试卷的部分内容或者是答案亦或者啥也没有,更多试题答案请关注微信公众号:趣找答案/直接访问www.qzda.com(趣找答案)

As a boy, Charles Robert Darwin collected anything that caught his interest: insects, coins and interesting stones. He was not very clever, but Darwin was good at doing the things that interested him.

His father was a doctor, so Darwin was sent to Edinburgh to study medicine, and was planned to follow a medical career. But Charles found the lectures boring. Then his father sent him to Cambridge University to study to be a priest. While at Cambridge, Darwin’s interest in zoology and geography grew. Later he got a letter from Robert FitzRoy who was planning to make a voyage around the world on a ship, the Beagle. He wanted a naturalist to join the ship, and Darwin was recommended(推荐). That voyage was the start of Darwin’s great life.

As the Beagle sailed around the world, Darwin began to wonder how life had developed on earth. He began to observe everything. After he was home, he set to work, getting his collection in order. His first great work The Zoology of the Beagle was well received, but he was slow to make public his ideas on the origin of life.

Later Darwin and Wallace, another naturalist who had the same opinions as Darwin, produced a paper together. Darwin’s great book, On the Origin of Species by Means of Natural Selection (《物种起源》) appeared. It attracted a storm. People thought that Darwin was saying they were descended from monkeys. What a shameful idea! Although most scientists agreed that Darwin was right, the Church was still so strong that Darwin never received any honors for his work.

Afterwards, he published another great work, The Descent of Man. His health grew worse, but he still worked. “When I have to give up observation, I shall die,” he said. He was still working on 17, April, 1882. He was dead two days later.

1.Which of the following would be the best title for the passage?

A. Charles Darwin’s ideas

B. Charles Darwin’s works

C. Father of modern biology: Charles Darwin

D. The greatest scientist: Charles Darwin

2.Darwin’s father sent him to Edinburgh to _____.

A. make him like natural history

B. make him become a doctor

C. let him change his hobbies

D. have him give up his collection

3.According to the passage, Charles Darwin’s whole life was changed by _____.

A. his study at Cambridge University

B. his collection of coins

C. the naturalists at Cambridge

D. the voyage of the Beagle

4.The underlined part “they were descended from monkeys” probably means “_____”.

A. they gave monkeys life

B. they were different from monkeys

C. they were developed from monkeys

D. they had to live with monkeys

5.Which is the right order about Charles Darwin according to the passage?

a. He published another great work, The Descent of Man.

b. His father sent him to Cambridge University to study to be a priest.

c. His first great work The Zoology of the Beagle was well received,

d. He got a letter from Robert FitzRoy who was planning to make a voyage around the world on a ship.

A. acbd B. bdca C. bcda D.abdc

试题答案

1.C

2.B

3.D

4.C

5.B

【解析】

试题分析:这是一篇人物传记。伟大的科学家达尔文,最初一次周游世界的航行,成为了自己伟业的开始,出版了两部巨著《物种起源》和《人类起源》。

1.

2.

3.

那次航行成了达尔文伟业的开始。故选D

4.

5.

考点:人物传记类阅读。

In my opinion,everyone has periods in their lives________everything seems very hard.

A.when B.where C.which D.that

 

试题答案

A

【解析】考查定语从句。句意为:在我看来,每个人在他们的生命中都有一段时期,在这段时期里,每件事都好像特别难。分析句子结构可知,这是一个定语从句,先行词是periods,在定语从句中作时间状语。

 

.2022 英语周报 中考特刊答案。

赞(0)
未经允许不得转载:答案联动网 » 2022 英语周报 中考特刊答案
0.493秒内查询了49次数据库