2022 英语周报15期答案,我们目前整理分享2022 英语周报15期答案试题试卷及其参考答案,1如需答案 请关注微信公众号:趣找答案/直接访问www.qzda.com(趣找答案)
2022 英语周报15期答案,以下是该试卷的部分内容或者是答案亦或者啥也没有,更多试题答案请关注微信公众号:趣找答案/直接访问www.qzda.com(趣找答案)
I have been a nurse for seven years. I love my work. Now, my is quite ill. He is 71 and has heart failure, and a lot of other medical . Up until April of this year, he was able to alone, drive, and take care of himself. His health has down swiftly. I’m the only girl out of five children. Being the only girl and a put me at the top of the caregiver(照料者) list. Taking care of a sick parent is very difficult, not at all like taking care of other patients. I have to abandon(离开) my own to be here with Dad. I know this is what I need to do but it is still . I spend about 12-15 hours a day taking care of him. I want to spend all of the time that I can with him because I know that our left together is short..
At the same time, I felt that my brothers don’t help more. Sometimes, it is days between their . They have separate families and busy life…So do I. My eldest brother does some. He stays at night. He comes in at 8: 00 or 9: 00 p.m. and lets me go home. My other pop in for 10-15 minutes visits. It is really annoying. They say they can’t seeing Daddy this way, which I . It hurts me to see him so sick and , too. But he’s our Dad. He has taken care of us all his life. I just feel that we should do our part to take care of him now.
1. A. fatherB. motherC. grandpaD. grandma
2. A. puzzlesB. difficultiesC. mattersD. problems
3. A. sitB. liveC. standD. stay
4. A. goneB. burntC. comeD. broken
5. A. nurseB. doctorC. daughterD. child
6. A. hobbyB. majorC. familyD. hope
7. A. easyB. hardC. badD. bitter
8. A. moneyB. pleasureC. emotionD. time
9. A. angryB. calmC. excitedD. anxious
10.A. tripsB. visitsC. callsD. meals
11.A. needB. haveC. helpD. want
12.A. brothersB. relativesC. sistersD. uncles
13.A. suggestB. stopC. standD. help
14.A. misunderstandB. understandC. shareD. appreciate
15.A. tiredB. exhaustedC. weakD. dirty
试题答案
1.A
2.D
3.B
4.D
5.A
6.C
7.B
8.D
9.A
10.B
11.C
12.A
13.C
14.B
15.C
【解析】
试题分析:文章主要讲述了作者的父亲病重,照顾父亲的重担落到了作者身上。除了作者的哥哥,其他的兄弟照顾父亲的时间很少,这让作者很生气。作者觉得在父亲的晚年,作为子女,他们应该尽最大的努力去照顾他。
1.
2. puzzles困惑;B. difficulties 困难;C. matters事态,状况;D. problems问题。由本句可知父亲患有心脏病,还有其他的内科问题。故选D。
3.
4. down倒下,下沉,落下,下降;burn down(火势)减弱,烧毁;come down坍塌,降落,下降;break down(机器、车辆等)出故障,坏掉,失败,(身体)垮掉。由上文可知父亲不能独自生活,不能照顾自己可知父亲的身体垮掉了。故选D。
5.
6. hobby爱好;B. major专业;C. family家庭;D. hope希望。根据第二段第三句话They have separate families and busy life…So do I.他们有各自的家庭和忙碌的生活,我也是。可知此处作者离开了自己的家庭去照顾自己的父亲。故选C。
7. easy容易的;B. hard 艰难的;C. bad坏的,不好的; D. bitter苦涩的。根据句意可知,虽然作者知道这是她需要做的但是这对她来说仍然很艰难。故选B。
8. money金钱; B. pleasure快乐,乐趣;C. emotion情绪;D. time时间。句意:我尽可能花最多的时间来陪伴父亲,因为我知道我们在一起的时间不多了。故选D。
9. angry生气的;B. calm平静的;C. excited兴奋的;D. anxious着急的。根据句意,作者的兄弟们帮忙照顾父亲很少,作者应该是感到“生气”。故选A。
10.
11.
12.
13. suggest建议,表明;B. stop停止;C. stand忍受;D. help帮助。根据句意可知,作者的兄弟们给出的理由是他们不能忍受看到父亲病重的样子。故选C。
14. misunderstand误解;B. understand理解;C. share分享;D. appreciate欣赏,感激。作者的哥哥们说不能忍受看到父亲病重的样子,作者是理解的。故选B。
15. tired疲劳的;B. exhausted筋疲力尽的;C. weak虚弱的;D. dirty脏的。句意:看到父亲生病和虚弱的样子,我也很伤心。故选C。
考点:考查日常生活类短文阅读
To________ the long bitter winter,Soppy had tried many ways to get himself arrested by the police,but all in vain.
A.remain B.survive C.bear D.endure
试题答案
B
【解析】survive sth.从……中挺过来。
.2022 英语周报15期答案。