2022届4月高三联合测评(福建)英语试题,语文、数学、英语、物理、化学、生物、历史、地理、政治等更多试卷答案请关注微信公众号:趣找答案/直接访问www.qzda.com(趣找答案),获取更多2
以下展示关于2022届4月高三联合测评(福建)英语试题其他内容,相关完整试卷及其答案请关注本站或直接访问(www.qzda.com)
阅读下面对话,掌握其大意,并根据汉语或首字母提示,写出所缺英语单词的完整、正确形式,使对话通顺,并将答案写在答题纸上。
Tim: Hi, Susan. I’ve been wondering when I’d run into you. What are busy with?
Susan: Nice to meet you here, Tim. I’m buying some Christmas gifts for those 1. work with me, but it’s really 2. headache?
Tim: Maybe I could give you some advice. Firstly, you should consider 3. (divide) them into different groups. Who are the people that are your friends as well as your workmates and who are the people you do not know well 4. see pretty much daily.
Susan: OK, then 5. should I do?
Tim: For the friends, you want to buy 6. personal gifts. Chocolate, for example.
Susan: This is what I always give, but I know one of my friends, Mary, is 7. a diet.
Tim: Does she like fruit or coffee? Anyway, think the gift that you know your friend likes.
Susan: Well, I think fruit is helpful to keep 8. (health). What about others?
Tim: You can send them cards.
Susan: Christmas cards?
Tim: Yes, you can afford them. More 9. (important), it reminds them that you’re thinking of them.
Susan: Thank you for your suggestion, Tim. You 10. (help) me out.
1.who
2.a
3.dividing
4.but
5.What
6.them
7.on
8.healthy
9.importantly
10.have helped
【解析】
试题分析:本段Tim和Susan在购物相遇时,两人之间的一组对话。Susan正在打算给那些和她一起的同事买圣诞礼物,于是Tim给她建议,让她对同事和朋友要有不同的选择。
1. 考查关系代词。本句是一个定语从句,先行词是those,指人,而从句中缺少主语,所以填who。
2. 考查冠词。headache具体指头疼的事情,a headache指一件令人头疼的事情,填a,表示泛指。
3. 考查非谓语动词。固定搭配consider doing sth“考虑做某事”;而固定搭配consider sb to be ….认为…是…;根据句意可知此处表示“考虑”,故填dividing。句意:你应该考虑把他们分成几个不同的小组。
4.
5. 考查疑问词。本句是一个特殊疑问句,句中缺少宾语,填what。句意:我应该做什么呢?
6. 考查代词。根据句前面介词短语for the friends可以判断本句表示“你想要给他们买礼物”。固定搭配buy sb sth买东西给某人。
7. a diet”在节食”。本句是指我的朋友Mary在节食。
8. 考查形容词。形容词healthy放在系动词keep后面做表语。固定搭配:keep healthy保持健康。
9. 考查副词。本句中应该使用副词importantly做状语,修饰整个句子。
10. helped 考查动词。根据对话内容可知Susan从本次谈话中已经学会了很多的东西,所以用现在完成时态。
考点:考查对话填空
Suppose you have everything: a good job, good health, good relationships and a lot of money to spend. But still there is something missing from your life. Guess what? The love. It is not something that you should ignore. Life without love is just like body without soul.
Love gives meaning to life as without love life is meaningless. Lucky is the person who gets love and keeps the flames of love burning for ever. It is not a matter of days or months. Love is for life and life is for love.
It is easy to fall in love but difficult to keep the flames of love burning. Before having serious long term love relationships, be sure that the person you love is also sincere with you. A selfish person can make your life terrible. If this is the case with you then try to get rid of that person as soon as possible.
Most people do not give importance to their love life as they give importance to their professional life. This is a bad choice which ruins the whole life. A balance between the two is necessary in order to enjoy life in its entirety. Do not lose the love you need.
In order to make your life more exciting and enjoyable, you need a loving and caring person with whom you can share your values, dreams, joys and jokes. In difficult times of failure, pain, or loss of dear ones, this person should stand firm beside you and comfort you in every possible manner.
Love your life and love the person who is in your life. Keep the flames of love burning to live a great, great life.
1.What’s the meaning of the underlined sentence in the second paragraph?
A. Love is only for life.
B. Life is designed only for love.
C. Life is not separated from love.
D.When you have a good life, you can own a real love.
2.Which of the following do you think is the most difficult?
A. To fall in love with a person.
B. To find a real person loving you.
C. To make the flames of love burning forever.
D. To keep good relations with friends.
3.If you want to keep the flames of love burning, you should .
A. try to get rid of your bad manners as soon as possible.
B. make certain that the person you love is also sincere
C. try to find out whether the person you love really loves you
D. make sure that you treat the person sincerely
4.According to the passage, the writer wants to tell us .
A.to value everything one has
B. to be sincere with the people around
C.to live a life full of love all one’s life
D. to avoid being a selfish person
1.C
2.C
3.B
4.C
【解析】
试题分析:没有爱就没有生命,爱与生活是和谐共生的,没有爱的人生就好比是没有灵魂的躯体。爱给予了生活的意义。幸运的人得到爱并能让爱的火花永远燃烧,这不是一天或几个月的事。爱是生活,生活也是爱。
1.Life without love is just like body without soul.”和第二段“Love gives meaning to life as without love life is meaningless.”可知,爱和生命是同在的,爱不是仅仅存在几天或几个月的时间,没有爱的生命,就像是没有灵魂的躯体一样,是没有意义的,故选C。
2.It is easy to fall in love but difficult to keep the flames of love burning.”可知,恋爱是容易的,但是让爱的火焰一直燃烧而不熄灭就很困难了,故选C。
3.Before having serious long term love relationships, be sure that the person you love is also sincere with you.”可知,在恋爱之前,要确保对方也会真诚待你,故选B。
4.Love your life and love the person who is in your life. Keep the flames of love burning to live a great, great life.”可知,作者高武读者要热爱生命和生命中的人,让爱的火焰永生,过一种有爱的人生,故选C。
考点:生活类短文阅读
.
2022届4月高三联合测评(福建)英语试题,以上就是关于高三联合测评的相关试卷及其答案,更多试卷答案请关注微信公众号:趣找答案/直接访问www.qzda.com(趣找答案),获取更多2
。